Бібліотека – це цілий світ, відкритий кожному, хто любить книгу. Бібліотека Яготинського інституту та Фахового коледжу МАУП є центром наукового та просвітницького життя студентів та викладачів. Тут можна знайти необхідні книги, періодичні видання, а також проводить цікаві зустрічі та заходи.
Ми дбаємо,щоб бібліотечні фонди поповнювалися актуальною, науковою та навчальною літературою. За 2022рік бібліотека придбала нові підручники з базових курсів, що викладаються для студентів.
Менеджмент. Курс лекцій |
Анотація «Менеджмент. Курс лекцій», Діана Кучеренко
Курс лекцій розроблено відповідно до програми навчальної дисципліни «Менеджмент» і він містить систематичний виклад основних понять, визначень, функцій та методів менеджменту. Призначений для студентів та слухачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
|
Анотація. На сторінках книги у доступній формі розкриваються теоретичні поняття і положення стратегічного менеджменту,наводяться прикладні аспекти його використання в умовах посилення процесів глобалізації та інтеграції. Читачеві пропонується найпоширеніші і випробувані часом інструменти сучасного етапу розвитку стратегічного менеджменту, застосування яких допоможе уникнути багатьох помилок підприємницької діяльності в Україні.
Посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів та викладачів економічних та управлінських дисциплін, а також на практикуючих менеджерів.
Менеджмент організацій |
Анотація. Посібник укладено відповідно до навчальної програми, викладання дисципліни «Менеджмент організації». Особливу увагу звернено на питання антикризового управління конкурентної політики та ризикозахищеності підприємства.
На основі опрацювання значного обсягу інформаційних і літературних джерел у стислій формі висвітлено головні теоретичні і практичні аспекти сучасного менеджменту організацій.
Сучасний менеджмент |
Анотація. У навчальному посібнику у формі запитань і відповідей узагальнено і систематизовано практичний досвід та сучасні підходи до управління організаціями провідних вітчизняних і зарубіжних фахівців, детально і в логічній послідовності розглянуті основні програмні питання економічних дисциплін «Основи менеджменту», «Менеджмент організації», які викладаються у вищих навчальних закладах.
Особливістю навчального посібника є те, що в ньому надаються основні поняття сучасного менеджменту, а рисунки, таблиці, схеми наочно ілюструють підходи до менеджменту та його еволюцію, закони, закономірності, принципи, функції та методи управління, процес управління організаціями, технологію прийняття управлінських рішень, управління інноваційними процесами, виробничими ризиками, конфліктами, змінами в організаціях та підходи до вибору критеріїв оцінки ефективності менеджменту.
До кожного розділу посібника надано перелік основних професійних компетенцій, які має отримати майбутній фахівець та завдання у формі творчих задач, кейсів і тестів для самостійного контролю отриманих знань.
Управління персоналом. |
Анотація. У підручнику розкрито сутність та зміст управління персоналом в системі менеджменту підприємств, особливості управління персоналом як соціальної системи, висвітлено питання формування колективу підприємства і соціального розвитку колективу, наведено характеристику діяльності служб персоналу в сучасних умовах, розглянуто сутність, види та основні напрямки кадрової політики підприємства.
Особливу увагу приділено таким найбільш важливим аспектам управління персоналом підприємства, як: кадрове планування, організація набору і відбору кадрів, оцінка і атестація персоналу, управління процесом розвитку і рухом персоналу, управління процесом вивільнення персоналу, соціальне партнерство у підприємстві, оцінка ефективності управління персоналом.
Підручник призначено для студентів вищих навчальних закладів, які цікавляться питаннями управління персоналом підприємства.
Фінанси. Державні. Корпоративні. Міжнародні. |
Анотація. Даний навчальний посібник охоплює широке коло питань, пов'язаних з основними напрямами розвитку ресторанного господарства. Тут висвітлені основні питання організації виробництва в ресторанному бізнесі.
Спеціальні розділи присвячені практичним питанням організації постачання, складського господарства; детально описується організація роботи цехів, роздаткових ліній, у доступній формі висвітлене питання раціональної організації праці.
Матеріал, поданий з урахуванням вимог сучасного ресторанного бізнесу, дозволяє успішно засвоїти курс організації ресторанного господарства. Для студентів вищих навчальних закладів, коледжів, керівників і працівників ресторанного господарства.
Менеджмент |
Анотація. У навчальному посібнику комплексно висвітлені у відповідності до нормативної програми дисципліни «Менеджмент» широке коло проблем сучасного менеджменту: теоретичні основи та історія його розвитку, цілі, задачі, види, функції, основні закони і закономірності менеджменту, основи теорії і методика обґрунтування управлінських рішень, лідерство, а також операційний і стратегічний менеджмент, управління конфліктами, змінами і стресами, ефективність менеджменту організації.
У посібнику представлений учбовий тренінг і тестові завдання, які включають основні поняття кожної теми, а також контрольні запитання і завдання, які націлені на глибоке осмислення управлінської діяльності. Посібник надасть реальну допомогу студентам, аспірантам, викладачам, підприємцям та спеціалістам, які займаються проблемами управління.
Електронна бібліотека
1.Навчально-методичні розробки. Випуск 1
Видавничий дім «Персонал»
2.Навчально-методичні розробки. Випуск 2
Видавничий дім «Персонал»
3. Навчально-методичні розробки. Випуск 3
Видавничий дім «Персонал»
4.Навчально-методичні розробки. Випуск 4
Видавничий дім «Персонал»
5.Навчально-методичні розробки. Випуск 5
Видавничий дім «Персонал»
6.Навчально-методичні розробки. Випуск 6
Видавничий дім «Персонал»
7.Навчально-методичні розробки. Випуск 7
Видавничий дім «Персонал»
Серія «Соціологія» - 56 примірників.
Серія «Облік і аудит» - 40 примірників.
Серія «Банківська справа» - 43 примірники.
Серія «Гуманітарні та природничі дисципліни» - 41 примірник.
Серія «Менеджмент організації» - 100 примірників.
Серія «Психологія» - 48 примірників.
Серія «Фінанси» - 76 примірників.
В квітні 2023р. наша бібліотека поповнилась новим періодичним виданням «Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку», видавництва "Львівська політехніка".