Понад сто безсмертних пісенних шедеврів Володимира Івасюка, композитора, поета, віртуозного музиканта, великого патріота України  увійшли до культурної скарбниці України.

     Багато з них  звучали у запису на годині ювіляра «Пісня буде поміж нас», присвяченій 75-річчю від дня його народження,  яку провели  працівники Яготинської центральної бібліотеки для дорослих спільно з колективом та студентами Яготинського інституту та Фахового коледжу ПрАТ «ВНЗ» МАУП» (директор – Т. Чорноштан).  

      Бурхливими оплесками відгукнулися глядачі на виконання мелодії безсмертної «Червоної рути» скрипалем, студентом закладу Максимом Бабичем та заступником директора з наукової роботи  Сергієм Михайленком, який продовжив цю музичну тему на трубі.

     Перегортаючи хвилюючі сторінки біографії митця, вкотре відчуваєш велич геніального пісняра і його життєву трагедію.

     І зараз, через сорок п'ять років після смерті, Володимир Івасюк залишається символом вільного українського духу. Його пісні надихають наш народ на боротьбу за свободу. Вони додавали моральної сили учасникам Євромайдану, а тепер ведуть у бій українських воїнів до Перемоги.

     Саме про це йшла мова на заході, який завершився виконанням «Червоної рути» всіма його учасниками.

     Ніколи не зів'яне червона рута пісень Володимира Івасюка,вона  жила і житиме у всіх поколіннях українців, як підкреслила директор інституту Тамара Миколаївна Чорноштан, подякувавши всім учасникам та організаторам заходу.