1. Продовженням навчальної практики для студентів спеціальності "Соціальна робота", стало знайомство з роботою служби ювенальної превенції.

Начальник сектору превенції відділення поліції #2 - Коротун Р. А та старший інспектор ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції - Ткачук А. В. розповіли студентам про особливості роботи даної структури.

В ході бесіди,  студентів було проінформовано про адміністративні, кримінальні правопорушення, правила поведінки в громадських місцях та про основні напрями роботи відділу.

Ми дякуємо представникам поліції за цікаву та корисну інформацію.

 

2. Під час проходження виробничої практики, студентами фахового коледжу при Яготинському інституті ПрАТ «ВНЗ «МАУП» спеціальності "Соціальна робота", було вперше взято участь у нічному рейді «Дозвілля молоді». Разом із керівниками та спеціалістами Служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, Центру соціальних служб Яготинської міської ради,начальником сектору превенції Відділення поліції № 2 Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області, старшим інспектором сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області та представники другого відділу Бориспільського районного територіального центру комплектування, проводили профілактичну та роз'яснювальну роботу щодо запобігання та порушення вживання алкогольних та тютюнових виробів в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, кафе, магазини з алкогольною продукцією тощо).


Дійсно, попри складну і важку ситуацію в нашій країні, спричиненою війною, все-таки однією із нагальних проблем у суспільстві є проблема шкідливих звичок, особливо серед підлітків.

Слід зазначити, що найефективнішою   боротьбою із шкідливими звичками та протиправною поведінкою є сама ж молодь. Адже вони є прикладом один для одного. Студенти третього курсу були активними учасниками даного рейду.