Навчальні дисципліни за вибором здобувача  фахової передвищої освіти, або вибіркові навчальні дисципліни, – це дисципліни, які вводяться  навчальним закладом для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних запитів особи для потреб суспільства, ефективного використання можливостей закладу освіти, врахування регіональних потреб тощо.

Вибіркові дисципліни професійної та практичної підготовки надають можливість більш повного забезпечення освітніх кваліфікаційних вимог на ринку праці, ефективного використання можливостей коледжу, здійснення поглибленої підготовки за спеціальностями та спеціалізаціями, що визначають характер майбутньої діяльності; сприяють академічній мобільності студента та реалізації його освітніх інтересів.

Процедура вибору організована у вигляді презентації відповідно до обраної спеціальності. Відповідно до Положення « Про порядок та умови обрання здобувачами фахової передвищої освіти дисциплін за вибом у Фаховому коледжі при Яготинському інституті ПрАТ «ВНЗ»МАУП».

5 лютого у Фаховому коледжі при Яготинському інституті ПрАТ «ВНЗ»МАУП» проведена презентація дисциплін за вибором. Здобувачі освіти за спеціальностями: 073 «Менеджмент», 231 «Соціальна робота», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» мали змогу обрати дисципліну за вільним вибором,підкріпивши свій вибір заявою.

Упродовж тижня після завершення терміну,на вивчення вибіркових дисциплін,завідувачем відділення формується індивідуальний навчальний план.